This site in: English   Lettergrootte:   a A Reset
Energie Transitiefonds
Zeewind Nieuwe Parken

Huidige situatie

Meewind subfonds Zeewind Nieuwe Parken richt zich specifiek op de ontwikkeling en bouw van nieuwe windparken op zee. Subfonds Zeewind Nieuwe Parken biedt participanten de kans in een vroegtijdig stadium in te stappen in een te realiseren offshore windpark. Participatie levert een geprognosticeerd rendement op van 7 tot 10%, na aftrek van beheerskosten.

Het eerste concrete project waarin Zeewind Nieuwe Parken investeert is Nobelwind, 45 kilometer voor de kust van Zeebrugge. Dit park bestaat uit 50 windmolens met een totale capaciteit van ruim 165 MW.

De bouw van Nobelwind is afgerond in december 2017 en het park is momenteel in exploitatie. De financial close heeft plaatsgevonden in oktober 2015. Sinds begin mei 2016 worden offshore werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf medio 2017 voorziet het park 185.000 huishoudens van groene stroom. Meewind is met subfonds Zeewind Nieuwe Parken voor 19,91% eigenaar van Nobelwind N.V.

 

Toekomst

Subfonds Zeewind Nieuwe Parken blijft zich uitbreiden. Meewind ziet – naast Nobelwind – nog meer goede investeringskansen voor andere offshore windprojecten. Meewind volgt de ontwikkelingen in binnen- en buitenland op de voet en zal waar mogelijk mee-investeren.

Als beheerder van Meewind subfonds Zeewind Nieuwe Parken wil Seawind Capital Partners een actieve rol spelen in de overgang naar duurzame energie. Mede door de beperkte mogelijkheden van banken is aanvullend fondsvermogen een vereiste. Seawind Capital Partners hoopt de schaal te vergroten, middels het aantrekken van professionele investeerders zoals pensioenfondsen.